BIBELSK KIRKETUGT


BIBELSK KIRKETUGT

Antalsmæssigt er statskirken (i Danmark kaldt Folkekirken) i overtal, og måske i Norden i det hele taget, men den kraftigt stigende ugudelighed i statskirken (og vel særligt spørgsmålet omkring vielse af homofile) har ført til dannelse af mange frikirker og valgmenigheder.

Kirketugt, er jo fuldstændig utænkeligt i Statskirken, hvor mennesker er medlemmer fordi de blev døbt (som spæde), og ikke kan udelukkes bare fordi de lever et liv i uoverensstemmelse med Guds ord (selv præster kan leve i klar modstrid med Bibelens undervisning i pastoralbrevene (Titus og Timotius) og så fortsætte uanfægtet i deres embede. Frimenigheder derimod kan landets lovgivning endnu ikke forbyde at udøve kirketugt.

Den amerikanske præst Charles Leiter besøgte Danmark for nogle år siden, og underviste ved den lejlighed om kirketugt. Hans undervisning kan ses her på siden. Hvad enten man kommer i en statskirke eller en frikirke, kan man blive opbygget af at lytte til undervisningen (de danske undertekster er lettest at læse hvis man ser det i fuldskærmsvisning), undervisningen kan ses ved at klikke her.